Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nationell samling för adult i Kungälv

Placeholder

I helgen anordnades en nationell samling för adult. 35 åkare från 18 föreningar deltog under samlingen som innehöll träning på och utanför isen samt föreläsningar.

- Väldigt roligt att det blev så många deltagare i Kungälv. Det var en härlig stämning och mycket skratt från start till slut. En av höjdpunkterna var när Josefin Taljegård ledde ett pass på isen på temat presentation, säger Anna Burwall, Konståkningsförbundets sportchef.

Inspirationsdagen för adult gick av stapeln i Kungälv och samlade 35 åkare från 18 föreningar. Dagen innehöll träning på och utanför isen, teoripass och en genomgång av den kartläggning av adult skating som genomförts under säsongen.

- Adult är en växande målgrupp i Sverige. Det handlar både om åkare som kommer tillbaka till idrotten som vuxna men också de som börjat med konståkning i vuxen ålder. Internationellt är adult skating mer utbrett och nu ser vi en ökande trend även i Sverige. Konståkning är en idrott för alla och det går att hålla på med idrotten hela livet. Det är därför extra roligt att se att alltfler söker sig till isen oavsett ålder.

 

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Samarbetspartners