Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Här är säsongens vinnare i Nationella serien

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Nationella serien 2023/2024 är avslutad och rankingen fastställd. Därmed står det även klart vilka åkare som koras till säsongens vinnare i Nationella serien.

I seniorer damer gick serievinsten till Josefin Taljegård, Västra Frölunda Konståkningsklubb, följd av Tibro Konståkningsklubbs Julia Brovall och Josefin Brovall. Andreas Nordebäck, Föreningen Skating and Dance Academy, tog hem segern i seniorer herrar före Gabriel Folkesson, Trelleborgs KK, och Casper Johansson, Tibro KK.

Lilly Almgren Lidman, Föreningen Skating and Dance Academy, tog hem vinsten i juniorer damer före klubbkompisen Leona Gebara och Miranda Lundgren, Tibro KK. I juniorer herrar tog Hugo Bostedt, Norrköpings Konståkningsklubb, hem serievinsten följd av Elias Sayed, Enköpings Konståkningsklubb, och Albin Samuelsson, Lerums Konståkningsklubb.

I ungdomsklassen gick serievinsten till Kalmar Konståkningsklubbs Alice Westling före Hanne Trulsson, Malmö konståkningsklubb och Hedda Hedström, Föreningen Skating and Dance Academy

Om Nationella serien

Nationella serien i konståkning är en tävlingsserie som säsongen 2023/2024 bestod av sex deltävlingar. Under seriens gång samlar åkarna poäng och rangordnas. Denna rangordning är avgörande för kvalificering till SM (Svenska Mästerskapen), JSM (Junior-SM) och USM (Ungdoms-SM).Vid seriens avslutande tävling i april koras också säsongens serievinnare baserat på rangordningen.

 

 

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Samarbetspartners